Wat is Hennep Eiwit?

Terug naar overzicht superfoods

Hennep is een verschillende variëteit van de Cannabis sativa-plant, die kan worden gekweekt om de vezels in de stengel van de plant of zaadproductie te maximaliseren. Hennep heeft nauwelijks of zelfs geen meetbare niveaus van de psychoactieve stof tetrahydrocannabinol (THC).

Hennep eiwit is een ingrediënt in de volgende VoyVoy producten: 

wat is hennep eiwit
 • Potentiële Voordelen
  • Het bevat een bijna perfecte balans van de essentiële aminozuren, die niet door het lichaam kunnen worden gemaakt en door voedsel moeten worden geconsumeerd. Hennep-eiwit bevat 50 procent eiwit, en is daarom een ​​ideale plantaardige eiwitbron voor veganisten, vegetariërs, atleten of wie dan ook.
  • Uitstekende bron van vezels: Ongeveer Per portie bevat hennepproteïnepoeder 8 gram voedingsvezels, waarvan 90 procent onoplosbaar is en waarvan 10 procent oplosbaar is. Onoplosbare vezels helpen een gezond spijsverteringsstelsel te behouden, terwijl oplosbare vezels kunnen helpen de bloedsuikerspiegel en het LDL-cholesterolgehalte te beheersen.
  • Ideale balans van essentiële vetzuren: Hennepzaden leveren omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren (EFA's) in de qua voedingswaarde optimale 1: 3-verhouding. De gemiddelde volwassene die een typisch Westers dieet volgt, krijgt geen ideale balans van omega-3 tot omega-6-vetzuren, wat kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen.
  • Gemakkelijk te verteren: als een plantaardig eiwit is henneppoeder gemakkelijk voor het spijsverteringsstelsel. Het bevat geen oligosacchariden, chemicaliën die aanwezig zijn in soja en wei en die gas en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Aangezien hennep-eiwit deze verbindingen mist, is het gemakkelijk te verteren.
 • Potentiële Nadelen:
  • Onbekend

Terug naar overzicht superfoods