Wat is Gerstegras?

Terug naar overzicht superfoods

Gerst of Horedeum behoort tot de familie van Gramineae en is wellicht de oudste graansoort. Het lijkt wat op tarwe, maar heeft langere en stijve baarden. Wist je dat je het jonge gerstegras (barley grass) als voedingssupplement kan gebruiken? Meer nog, het sap van het net ontkiemde blaadje blijkt zelfs het beste deel van de plant te zijn, superieur aan het graan. Het is immers een rijke bron van voedingsstoffen, belangrijk voor het welzijn van ons lichaam.

Gerstegras is een ingredient in de volgende VoyVoy producten: 

 • Potentiële Voordelen
  • Veel voedingsstoffen en antioxidanten: 260 x zoveel natuurlijke vitamine A (bètacaroteen) als bladgroente, 8 x zoveel vitamine C als een sinaasappel, 128 x zoveel foliumzuur als een tomaat, 16 x zoveel eiwit als melk, 11 x zoveel calcium als melk, 37 x zoveel calcium als graanproducten, 5 x zoveel natuurlijk ijzer als spinazie,43 x zoveel Vitamine B6 als een banaan. Het bestaat voor 45% uit lichtgewicht eiwit, wat voor voor meer dan 90% wordt opgenomen. Dit levendige gras bevat daarnaast meer meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 3 en 6) dan alle andere plantaardige voedingsbronnen. Gerstegras beschikt over 18 van de 21 aminozuren, met inbegrip van alle van de acht essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan maken. De hoeveelheid vitaminen in gerstegras is ook indrukwekkend. G
  • Zou goed zijn voor de darmen door z'n zuiverende/alkalische werking: ontdoet de darmen van eiwitresten en andere afvalstoffen en ondersteunt daarbij een gezonde darmflora.
  • Gerstegras bevat een hoge dosering chlorophyl, een stof in het menselijk lichaam dat zorgt voor bloedvorming.
  • Anti-oxydanten: De plantaardige enzymen in Gerstegras helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en versnellen de celvernieuwing. Het zeldzame, in Gerstegras voorkomende, enzym ‘Super Oxide Dismutase’ (SOD) speelt daarbij een bijzonder belangrijke rol. Gerstegras bevat bovendien veel polypeptides (korte keten aminozuren). Deze aminozuren zijn onmisbaar als bouwstenen voor nieuwe cellen.
  • Zou cholesterol verlagend werken.
 • Potentiële Nadelen:
  • Niet consumeren als zwanger of bij borstvoeding.
  • Enkele mensen ervaren lichte darmklachten tijdens het gebruik van Gerstegras, maar dit is vrij zeldzaam. Dosis verlagen en direct stoppen als de klachten blijven.

Terug naar overzicht superfoods